Zonnepanelen zeer lucratief voor (varkens)boeren

Een varkensstal zonder zonnepanelen? Dat kost geld. Daarom adviseren ook onafhankelijke adviesbureaus om op tijd in te schrijven voor de SDE++ subsidie. De RVO hield voorheen twee openstellingen, maar dit jaar vindt de openstelling alleen op 21 september plaats, dus haast is geboden.

Dat zonnepanelen vooral voor boeren zeer lucratief zijn, dat wordt steeds meer bekend. Ook onafhankelijke adviesbureaus zoals DLV Advies geven aan dat investeren in duurzame energiebronnen in combinatie met de SDE++ subsidie bijzonder lucratief is:

“Tot nu toe blijkt dat investeren in duurzame energiebronnen zoals; windmolens, biomassavergisters, opvang en opslag van CO2 of zonnepanelen vooral voor boeren lucratief is. “Op bestaande staldaken is veel ruimte en de constructie in veel gevallen relatief sterk. Rondom het erf is vaak genoeg beschikbare grond om de wind- of biomassa te gaan benutten. Daarbij is het voor boeren vaak interessanter om eigen energie op te wekken omdat er een hoog eigen verbruik is. Vergelijk de situatie bijvoorbeeld met een autogarage, waar minder energie nodig is, en vaak minder ruimte (zoals een kleiner beschikbaar dakoppervlakte). Vandaar dat opwek van hernieuwbare energie in de agrarische sector in combinatie met SDE++ subsidie lucratief is”

Bron: Varkensbedrijf.nl

Benieuwd naar het rendement van zonnepanelen op uw stal of boerderij?
Wij praten u in een uur tijd graag bij over de subsidie op zonnepanelen en samen berekenen we hoeveel kosten u kunt besparen. Afspraak inplannen? Bel 085-3031325 of stuur een mailtje. Of bekijk ook dit project.