HeroEi - Pioniers in Groene Energie

Klantcase - HeroEi

Zelfvoorzienend worden op het gebied van energie

HeroEi werd in 1999 opgericht in Asten door Frank Rooijakkers en is al meer dan twee decennia een pionier op het gebied van duurzame landbouwpraktijken. Met meer dan 50.000 kippen en 700 zonnepanelen op het terrein, fungeert HeroEi als een model van efficiëntie en groene energie in de agrarische sector.

HeroEi bevindt zich in de landbouwsector, een industrie die traditioneel veel elektriciteit verbruikt. Het bedrijf heeft zich echter altijd toegelegd op het verkleinen van zijn ecologische impact door te investeren in duurzame energiebronnen.

De uitdaging
De uitdaging voor HeroEi was om zelfvoorzienend te worden op het gebied van energie, waarbij de nadruk lag op het maximaliseren van de opbrengst van hun zonnepanelen en het minimaliseren van hun afhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

Om deze uitdaging aan te gaan, investeerde HeroEi niet alleen in de 700 zonnepanelen, maar ook in energieopslag in de vorm van batterijen. Een 200 kWh batterij, gekoppeld aan een 100 kW omvormer, werd geïnstalleerd om het zelfverbruik van opgewekte zonne-energie te optimaliseren.


“Solisplan heeft een hele goede visie op hoe wij het beste rendement kunnen behalen.”

Frank Rooijakkers – HeroEi

We zijn op zoek gegaan naar een betrouwbare partner om ervoor te zorgen dat de stroom die we produceren ook goed benut zou worden. Hiervoor zijn we bij Solisplan uitgekomen. We hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren, met goede communicatie en de focus op het behalen van het beste rendement, zowel voor henzelf als voor ons als HeroEi.

Door een slimme combinatie van zonne-energieopwekking en energieopslag kunnen zij hun eigen stroom gebruiken, zelfs tijdens piekuren en ’s nachts.

De implementatie
In samenwerking met Solisplan is een Huawei-batterijsysteem geïnstalleerd dat perfect integreerde met de bestaande zonnepanelen en omvormers. De batterij kan binnen 2 uur volledig ontladen en binnen 2 uur weer volledig opladen.

De installatie verliep soepel en binnen korte tijd was het systeem operationeel en klaar voor gebruik. “We overwegen zelfs om een tweede batterij te laten plaatsen”.

Het resultaat
Dankzij de energieopslagoplossing kan HeroEi aanzienlijk besparen op hun energierekening en tegelijkertijd hun ecologische impact verminderen.

“De terugverdientijd van de investering wordt geschat op slechts vijf jaar, wat de keuze voor energieopslag nog aantrekkelijker maakt!”.

Frank Rooijakkers – HeroEi

Door te kiezen voor een betrouwbare partner die hen kon begeleiden bij het implementeren van de juiste oplossing, slaagde HeroEi erin om zijn groene energiedoelen te bereiken en tegelijkertijd zijn operationele efficiëntie te verbeteren.

Met deze succesvolle implementatie van energieopslag kijkt HeroEi nu naar verdere mogelijkheden om hun duurzaamheidsinspanningen uit te breiden. Ze blijven samenwerken met Solisplan om nieuwe innovaties te verkennen en hun positieve impact op het milieu te vergroten.

Lees hier alles over zakelijke energieopslag en download ons gratis e-book.