Energieopslag voor zakelijke toepassingen

Energieopslag voor zakelijke toepassingen

Wanneer is het de moeite waard?

Energieopslag biedt aantrekkelijke voordelen in verschillende bedrijfssituaties. In deze blog behandelen we vier scenario’s waarin het interessant kan zijn.

De businesscase voor zakelijke energieopslag zag er enkele jaren geleden anders uit. Batterijen waren duur, de levensduur was beperkt en de noodzaak ontbrak. Tegenwoordig is de situatie echter anders. Technologieën verbeteren, energiebeheer wordt slimmer en uitdagingen met netcapaciteit vragen om oplossingen.

Bij zakelijke energieopslag zijn er vier situaties te onderscheiden, waarbij het in drie gevallen een oplossing biedt voor een specifiek probleem. De vierde toepassing betreft handelen op energiemarkten.

  1. Je huidige aansluiting bereikt zijn limiet.
  2. Je kunt geen energie terugleveren of wilt dure energie-inkopen vermijden.
  3. Je hebt geen mogelijkheid om een aansluiting te krijgen voor energieverbruik.
  4. Je wilt handelen op energiemarkten.

Laten we elk scenario nader bekijken:

Je huidige aansluiting bereikt zijn limiet
Als je elektriciteitsbehoefte groeit, bijvoorbeeld door de toevoeging van laadpalen of nieuwe machines, loop je mogelijk tegen de capaciteitslimiet van je huidige aansluiting aan. In dit geval kan energieopslag helpen door pieken in verbruik op te vangen en boetes voor overbelasting te voorkomen.

Energieopslag voor bedrijven oplossing bij limiet aansluiting edited 1024x482

Je kunt geen energie terugleveren of wilt dure energie-inkopen vermijden
Als je zonnestroom produceert maar niet kunt terugleveren, of als je dure energie-inkopen buiten zonuren wilt vermijden, kan energieopslag uitkomst bieden. Opslag stelt je in staat om overschotten aan zonne-energie op te slaan voor later gebruik, waardoor je kosten bespaart en productieverlies voorkomt.

Energieopslag voor bedrijven Overschot zonnestroom opslaan 1024x555

 

Je hebt geen mogelijkheid om een aansluiting te krijgen voor energieverbruik
In het geval dat je geen aansluiting kunt krijgen voor het afnemen van stroom, biedt energieopslag mogelijkheden. Hoewel het de totale energiebehoefte mogelijk niet volledig dekt, maakt het wel duurzame oplossingen mogelijk, zoals het combineren van zonne-energie met energieopslag om de onvoorspelbaarheid van de energievoorziening te verminderen.

Energieopslag voor bedrijven oplossing voor geen aansluiting edited 1024x482

Je wilt handelen op energiemarkten
Energiehandel op de markten kan interessant zijn met energieopslag. Door deel te nemen aan energiehandel kun je geld verdienen door bij te dragen aan het balanceren van het elektriciteitsnet of door slim in te kopen en verkopen op basis van marktomstandigheden.

Kortom, de businesscase voor zakelijke energieopslag is gebaseerd op het totaalplaatje. Het combineren van meerdere toepassingen resulteert vaak in een waardevolle investering, maar maatwerk is essentieel.

>  Vraag hier gratis jouw zakeijke energieopslag advies aan

 

Ontdek hoe je geld kunt verdienen met zakelijke energieopslag?!

> Download ons gratis e-book