SDE++ subsidie

Wat is het?

SDE staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie en klimaattransitie. Het was bedoeld om duurzame energie te bevorderen door subsidie te geven op basis van de opgewekte kWh. SDE++ richt zich op CO2-reductie, niet alleen op energieproductie. Hier draait het om het verminderen van CO2-uitstoot, met meer subsidie voor efficiëntere installaties.

Voor projecten zoals zon-PV-installaties met een piekvermogen van meer dan 15 kWp, die worden aangesloten op een grootverbruikersaansluiting, kun je SDE++ subsidie aanvragen. Dit helpt niet alleen bij het behalen van klimaatdoelen, maar ook bij het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Elk jaar is er een kans om SDE++ subsidie aan te vragen, met 8 miljard euro beschikbaar voor CO2-reducerende technieken. Technologieën kunnen maximaal 300 euro per ton CO2 aan subsidie ontvangen.

SDE++ verschilt van SDE+ doordat het minder beschikbare subsidie heeft en strengere toekenningseisen. Het aanvragen ervan is complex, dus het is slim om een gespecialiseerde partij zoals Solisplan in te schakelen. Met hun ervaring vergroten ze de kans op toekenning van de subsidie aanzienlijk.

Hoe werkt het?

Geen gedoe, wel subsidie!
Ben je ondernemer en wil je graag zonnepanelen laten plaatsen op je bedrijfspand? Dan komt hier dus meer bij kijken dan alleen de daadwerkelijke installatie. Bij Solisplan begrijpen we dat. We nemen dan ook graag de aanvraag voor de SDE++ subsidie voor u uit handen. Deze subsidie is een belangrijk onderdeel in de terugverdientijden bovendien groeit je rendement. Dankzij onze jarenlange ervaring kun je dit met een gerust hart aan ons overlaten. Wij regelen het!

Help mij bij mijn aanvraag