ZonBalans

Wat is ZonBalans?

ZonBalans vermijdt piekmomenten op het stroomnet door slim gebruik te maken van rustige periodes. Het stroomnet is niet continu maximaal belast. Door juist op deze rustige momenten in te spelen, krijg je de mogelijkheid om elektriciteit van je zonnestroominstallatie alsnog terug te leveren.

Hoe kom je in aanmerking?

Enexis informeert haar klanten over de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor ZonBalans. Daarnaast kun je je belangstelling kenbaar maken bij Enexis via hun website. Om in aanmerking te komen voor ZonBalans, dien je te voldoen aan twee criteria.

  • enexis gebied 255x300Het is noodzakelijk om op de wachtlijst te staan voor de uitbreiding van je aansluiting. Als dit nog niet het geval is, raden we aan dit zo spoedig mogelijk te regelen, en wij staan klaar om je hierbij te assisteren.
  • ZonBalans is momenteel enkel beschikbaar in specifieke regio’s. De exacte locaties zijn nog niet bekend, maar het is van belang je interesse duidelijk te maken bij Enexis.

Wat is er nodig als je in aanmerking komt?

Na goedkeuring sluit je met Enexis een aanvullend contract af bovenop je bestaande capaciteitscontract. Zonnestroom Nederland en ELIX ondersteunen je bij het verkrijgen van de benodigde hardware. Vul het formulier op deze specifieke pagina in om verder te gaan.

Enexis als eerste netbeheerder

ZonBalans, een innovatieve dienst van Enexis, is speciaal ontwikkeld voor eigenaren van zakelijke zonnepanelen. Met ZonBalans optimaliseer je op een slimme wijze het gebruik van het elektriciteitsnet, zelfs op momenten dat het net op jouw locatie vol zit. Hierdoor kun je een deel van je opgewekte elektriciteit alsnog terugleveren aan het net.

Optimaal terugleveren met ZonBalans van Enexis

Ontdek ZonBalans, de innovatieve dienst van Enexis, speciaal ontworpen voor zakelijke zonnepaneelbezitters. Met ZonBalans maak je op een slimme manier gebruik van het elektriciteitsnet, zelfs op drukke momenten op jouw locatie. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om een aanzienlijk deel van je opgewekte elektriciteit terug te leveren aan het net.

Welke hoeveelheid zonne-energie terugleveren

De hoeveelheid elektriciteit die je met ZonBalans kunt terugleveren, varieert afhankelijk van de zonintensiteit op een gegeven moment. Met ZonBalans is het mogelijk om jaarlijks tot wel 70% van de opgewekte elektriciteit, die je zelf niet gebruikt, terug te leveren aan het net.

Teruglevering afhankelijk van zonkracht

De mogelijkheid om terug te leveren met ZonBalans hangt samen met de zonkracht, gemeten in watt per vierkante meter. Bij een zonkracht van 50% of lager op een bepaald moment, kun je de niet-gebruikte opwek terugleveren. Zodra de zonkracht weer boven de 50% stijgt, wordt de teruglevering automatisch en geleidelijk afgeschakeld.

Gebruik maken van ZonBalans? Laat het ons weten.

Wat wij voor je doen

Het inschakelen en uitschakelen van je teruglevering met ZonBalans verloopt automatisch, daarvoor installeren wij apparatuur. We installeren een extra controller die gekoppeld is met een zonsensor. De kosten hiervoor kunnen variëren, afhankelijk van jouw specifieke situatie. Neem contact op voor meer informatie over ZonBalans en ontdek de voordelen van slim terugleveren!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.