Alles wat u moet weten over
zonnepanelen voor uw bedrijf


Subsidies

Zonnepanelen en subsidie horen bij elkaar, maar het is best complex. Als u meer wilt weten over welke subsidies er zijn, hoe het werkt en of u in aanmerking komt, lees dan onze Subsidiepagina. Naast de aantrekkelijke SDE subsidieregelingen (voor grootverbruikers met een aansluiting groter dan 3 x 80 ampère), biedt de overheid ook interessante fiscale voordelen voor kleingebruikers. Voor deze zakelijke kleingebruikers zijn er de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de energie-investeringsaftrek (EIA) of investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Solisplan kent alle subsidie en fiscale mogelijkheden voor uw situatie.

Meer informatie over subsidies

Oriëntatie

Denk je erover om zakelijke zonnepanelen aan te schaffen? Goed plan, zakelijke zonnestroom heeft veel voordelen. Zo is de zon de grootste duurzame bron die we tot onze beschikking hebben en biedt het een goed rendement op vermogen. Als de zon veel schijnt dan leveren uw panelen misschien meer op dan u zelf nodig heeft. Het is mogelijk om de energie die u over heeft, terug te leveren aan het net. Maar let op: dit is afhankelijk van verschillende factoren. Denk daarbij aan het type installatie, een contract met de netbeheerder, de aansluiting en de beschikbare capaciteit op uw locatie.

Solisplan kan u precies vertellen wat in uw situatie de mogelijkheden zijn.

Oriëntatie van zonne-energie

Verzekering (Scope 12 inspectie)

De SCIOS Scope 12 is een door verzekeraars erkende inspectie van zonnepanelen. Essentieel voor uw verzekering dus, maar ook veilig voor uzelf. Solisplan laat deze inspectie uitvoeren volgens een aantal vaste punten. Er zijn twee inspecties: de eerste bijzondere inspectie (EBI) en de periodieke inspectie (PI). Na de EBI kunt u de installatie registreren in het SCIOS Scope 12 register.. Daarmee is de PV-installatie toegankelijk voor verzekeraars en kunnen verzekeraars beoordelen of de zonnepanelen verzekerbaar zijn. De PI inspectie is elke 3 tot 5 jaar. Met een goedgekeurde Scope 12 rapportage kunt u uw systeem eenvoudig verzekeren.

Solisplan laat uw installatie op de volgende punten controleren:

  • Hebben de zonnepanelen geen zichtbare schade, installatie- of productiefouten?
  • Hoe betrouwbaar en veilig is uw PV-installatie?
  • Wat is de duurzaamheid van de materialen?
  • Is de documentatie volledig op orde?

Solisplan heeft veel kennis en ervaring met Scope 12 en daarom werken wij altijd volgens de eisen die aan een Scope 12 inspectie worden gesteld.

Lees hier alles over realisatie