Lokaal gedragen zonneweide met kansen voor iedereen!

De start van de obligatielening

Investeer nu mee in een duurzame toekomst!

Sint-Oedenrode – 8 februari 2024
In een ambitieuze stap om de eigen gemeente te verrijken met duurzame energie, kondigt oprichter Teun van Sinten van Solisplan Group BV de start aan van de obligatielening voor Zonneweide Nijnselseweg. Het langgekoesterde plan om een zonneweide te bouwen in Sint-Oedenrode, naast de A50, wordt nu werkelijkheid met 10.298 zonnepanelen die binnenkort groene stroom zullen leveren aan de omgeving.

Investeren in duurzame toekomst
Solisplan nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de obligatielening en te profiteren van de zonnige investeringskansen die Zonneweide Nijnselseweg te bieden heeft. Met aandacht voor groen, omgeving, en lokaal draagvlak is dit project een kans voor iedereen om bij te dragen aan de energietransitie en tegelijkertijd te investeren in een duurzame toekomst.

Teun van Sinten over de Zonneweide
“We zijn al sinds 2016 bezig met de zonneweide aan de Nijnselseweg. In 2023 zijn we begonnen met de bouw, die deze maand is afgerond. We zijn blij dat we op deze manier de omgeving kunnen voorzien van duurzame energie met een echt lokaal karakter.”

Lokale betrokkenheid en voortgang
De plannen voor Zonneweide Nijnselseweg werden in 2016 uitgedacht door Teun van Sinten. Na diverse stappen waaronder de aanvraag om te kunnen leveren op het elektriciteitsnet in 2020, en de omgevingsvergunning van de gemeente Meierijstad in 2022, is het zonneweide nu daadwerkelijk gerealiseerd.

“Voor Solisplan, zelf gevestigd in Sint-Oedenrode, is het belangrijk om dit project te realiseren en zo bij te dragen aan de doelstellingen van de eigen gemeente. De omgeving krijgt daarbij voorrang in de toewijzing van de obligaties.”

Duurzaamheid in focus
Zonneweide Nijnselseweg, met 10.298 zonnepanelen, plaatst de panelen oost-west en maakt gebruik van bi-faciale panelen. Deze panelen wekken stroom op via direct zonlicht en weerkaatsing aan de achterkant. Van Sinten benadrukt dat de gekozen HJT-zonnecellen meer opwekken in de winterperiode, waardoor het project het hele jaar door groene stroom kan leveren. 

Investeren vanaf €25: Voor iedereen toegankelijk
De gemeente Meierijstad ondersteunt het initiatief, en inwoners krijgen voorrang bij de toewijzing van de obligaties. Het is mogelijk om al vanaf €25 te investeren en te profiteren van de opgewekte zonne-energie. Er is nog nooit zoveel interesse geweest voor één project bij investeringsplatform ZonnepanelenDelen, dus het kan snel gaan.

Voor meer informatie over het investeren in Zonneweide Nijnselseweg in Sint-Oedenrode, bezoek de website www.zonnepanelendelen.nl/project/nijnselseweg.