Voorrang voor Rooienaren bij investeren in zonneweide Nijnselseweg

De volgende stap in het aanleggen van het zonneweide aan de Nijnselseweg.

Voorrang voor Rooienaren bij investeren in zonneweide Nijnselseweg

De investeringsfase is begonnen. Inwoners van Sint-Oedenrode hebben vanaf nu de kans om te investeren in het project, dat gerealiseerd gaat worden door Solisplan.

Het doel van het project is om 10.300 zonnepanelen aan te leggen in de groene weides aan de Nijnselseweg, dat niet ten koste gaat van recreatie en de natuur. Daarom worden in het gebied ook rustplaatsen voor wandelaars en fietsers gerealiseerd en wordt de biodiversiteit in stand gehouden door middel van bijenhotels en houtopstanden voor vogels, marterachtigen en ander klein wild, ook wordt er in het gebied samen gewerkt met een lokale imker om een of meerdere bijenvolken te houden. Deze zonneweide is goed voor ruim 3000 huishoudens aan stroom.

Teun van Sinten, eigenaar van Solisplan, vertelt meer over de totstandkoming van het project. “We hebben de afgelopen jaren intensief overlegd met onder andere de buurtbewoners en dorpsraad Nijnsel, dat hun belangen behartigt. Samen met hen en de gemeente hebben we de plannen ontwikkeld tot wat nu definitief is geworden en gerealiseerd gaat worden. Wij vinden het belangrijk om de omwonenden betrokken te houden.”

Voor de financiering van het project wordt er een crowdfunding opgezet met een streefbedrag tussen de 3,8 en 4 miljoen euro. Teun: “We vinden het belangrijk dat buurtbewoners kunnen investeren in een zonneweide dat bij hen in de buurt komt te liggen. Daarom krijgen de inwoners van Sint-Oedenrode voorrang op het project en kunnen ze zich vanaf nu aanmelden. Hierna volgt pas de rest van Meierijstad en daarna heel Nederland. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat er in stappen zoveel mogelijk lokaal geïnvesteerd kan worden in het project. ”

Volgens Teun is de laagdrempeligheid super belangrijk: “Het minimale instapbedrag is 25 euro, waardoor iedereen die wil de kans heeft om mee te doen.” Investeerders krijgen een obligatie met een looptijd van vijftien jaar, met een gemiddeld rendement van 6%. Er kleven geen risico’s aan de investering, want mocht het streefbedrag niet behaald worden, dan krijgen investeerders gewoon hun geld terug. Zo kan iedereen zowel profiteren van de opgewekte energie als van een gegarandeerd rendement op hun investering. Wil jij mee investeren? Lees hier alle informatie. 

Ga hier naar alle informatie over het zonneweide aan de nijnselseweg