Geen gedoe, wel subsidie!

Geen gedoe, wel subsidie!

Alle feiten over de SDE++ 2024 op een rijtje
Voldoen aan bepaalde wet- en regelgeving, een duurzame uitstraling, het energieverbruik verlagen of kosten besparen met energiebesparende maatregelen. Dit zijn enkele redenen om er als ondernemer voor te kiezen om je bedrijfspand te verduurzamen. Zonnepanelen zijn een van de meest voorkomende groene investeringen. Maar verduurzaming gaat veel verder dan alleen maar het installeren van zonnepanelen. Denk aan constructies, materiaalkeuze, contracten en verzekeringen. Maar ook subsidies, waaronder de zogeheten SDE++ 2023.

Wat is de SDE++ subsidie?
SDE staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie. Dit is een subsidie voor het opschalen van de productie van duurzame energie en andere projecten die de CO2 uitstoot structureel kunnen verlagen. U kunt subsidie aanvragen voor een zon-PV-installatie met een piekvermogen van ? 15 kWp dat wordt aangesloten op een grootverbruikersaansluiting (> 3 x 80 A). Duurzame projecten zijn niet alleen nodig om sneller te verduurzamen en onze klimaatdoelen te halen, maar ook om onze afhankelijkheid van de import van fossiele brandstoffen zo snel mogelijk af te bouwen.

Meer budget
Het totale budget bedraagt dit jaar 8 miljard euro. Een verhoging van maar liefst 3 miljard euro ten opzichte van het bedrag dat op Prinsjesdag werd aangekondigd. Dit extra bedrag levert naar verwachting vanaf 2030 een extra CO2-besparing van zo’n 1,5 megaton per jaar op.

Ook projecten met een bestaande subsidiebeschikking die nog niet gebouwd zijn vanwege hogere kosten, kunnen dit jaar een nieuwe en hogere subsidie aanvragen. Uit onderzoek blijkt dat nog te bouwen projecten geconfronteerd worden met hogere kosten dan vooraf werd verwacht. Als het niet meer haalbaar is om het project te realiseren, dan kan er in de komende openstellingsronde opnieuw een aanvraag ingediend worden.

Dit jaar is het mogelijk om topt september 2024 de SDE++ subsidie aan te vragen.

Geen gedoe, wel subsidie!
Ben je ondernemer en wil je graag zonnepanelen laten plaatsen op je bedrijfspand? Dan komt hier dus meer bij kijken dan alleen de daadwerkelijke installatie. Bij Solisplan begrijpen we dat. We nemen dan ook graag de aanvraag voor de SDE++ subsidie voor u uit handen. Deze subsidie is een belangrijk onderdeel in de terugverdientijden bovendien groeit je rendement. Dankzij onze jarenlange ervaring kun je dit met een gerust hart aan ons overlaten. Wij regelen het!

Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op!

Alles wat je moet weten over de SDE-subsidie

Download e-book

check  Hoe je het meeste uit je SDE++-subsidie haalt
check  Hoe je de subsidieaanvraag optimaliseert voor maximale opbrengst
check  De impact van SDE++ op je bedrijfsmodel
check  Waarom je eigenlijk al eerder in actie had moeten komen

Download gratis e-book