Zakelijke zonnepanelen en saldering: werking en wet- en regelgeving

Werking en wet- en regelgeving

Zakelijke zonnepanelen en saldering

Wat is saldering voor zakelijke zonnepanelen?
Saldering voor zakelijke zonnepanelen houdt in dat de elektriciteit die door de zonnepanelen wordt opgewekt en niet direct wordt gebruikt, wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Het bedrijf ontvangt vervolgens een vergoeding voor deze teruggeleverde energie. Deze vergoeding wordt afgetrokken van de energiekosten op momenten dat het bedrijf meer elektriciteit verbruikt dan de zonnepanelen opwekken.

Hoe werkt saldering bij zakelijke zonnepanelen?
De werking van saldering bij zakelijke zonnepanelen is vrij eenvoudig. Wanneer de zonnepanelen meer elektriciteit opwekken dan het bedrijf op dat moment verbruikt, wordt het overschot teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dit overschot wordt geregistreerd als teruggeleverde energie. Op momenten dat het bedrijf meer elektriciteit verbruikt dan de zonnepanelen opwekken, neemt het bedrijf energie van het net af. De teruggeleverde energie wordt dan ‘gesaldeerd’ met de afgenomen energie, waardoor het bedrijf alleen betaalt voor het nettoverbruik.

Wet- en regelgeving voor zakelijke zonnepanelen: In Nederland zijn er wet- en regelgeving van toepassing op zonne-energie en saldering voor bedrijven. Momenteel geldt er een salderingsregeling die bedrijven in staat stelt om de energie die ze terugleveren te verrekenen met hun energierekening. Deze regeling stimuleert bedrijven om te investeren in zonne-energie. Echter, vanaf 2025 zal de salderingsregeling geleidelijk worden afgebouwd. Dit betekent dat de vergoeding voor teruggeleverde energie jaarlijks zal afnemen. Het is belangrijk voor bedrijven om rekening te houden met deze veranderingen bij het maken van investeringsbeslissingen met betrekking tot zonnepanelen en het opstellen van hun financiële planning. Saldering is een belangrijk aspect van zakelijke zonnepanelen, waardoor bedrijven kunnen profiteren van de energie die ze opwekken en terugleveren aan het elektriciteitsnet. Het is een waardevolle regeling die kostenbesparingen en duurzaamheid bevordert.

 

Heb je vragen? Kom direct en vrijblijvend in contact met één van onze experts!

Naam(Vereist)