Wat is technisch asset management?

Wat is technisch asset management?

Het monitoren en rapporteren van de real-time en geschatte energieopwekkingsprestaties van een project of portfolio. Hiermee bepalen we bij benadering hoeveel een project voor een bepaalde periode moet produceren (rekening houdend met factoren zoals weer, seizoenen of degradatie van zonnepanelen en omvormers) om ervoor te zorgen dat de installatie de productiedoelstellingen haalt. Hierdoor bent u verzekerd van de performance die u van uw systeem verwacht. Of juist om de oorzaken te achterhalen als dat niet het geval is. Alle werkzaamheden zoals inspecties, reinigen en keuringen die nodig zijn voor het fysiek gezond houden van uw systeem vallen onder technisch asset management.

Onder technisch asset management vallen de volgende onderdelen:

  • Visuele inspectie
  • Thermische inspectie
  • Reiniging zonnepanelen
  • Service management
  • NEN 62446 keuringen
  • NEN 1010 keuringen
  • Spare parts

Nadat uw systeem is opgeleverd, is het van belang om uw systeem jaarlijks goed te laten onderhouden. Uw systeem is immers een investering waarvan u verwacht dat hij het rendement oplevert wat u vooraf is beloofd. Dit is echter wel afhankelijk van de staat waarin het systeem verkeert. Indien het systeem niet goed wordt onderhouden, zal dit een negatieve invloed hebben op de prestaties van uw systeem.

Solisplan levert alle diensten die bijdragen aan het laten renderen van uw PV-installatie. Of uw systeem door ons of door een ander is gebouwd: wij bieden aan iedereen inspecties, onderhoud en monitoring. Als u nog geen klant bent, sluit u simpelweg een onderhoudscontract met ons af. Daarna zorgen wij ervoor dat het systeem optimaal blijft presteren. Ook zijn wij beschikbaar voor een deskundige blik, indien u uw systeem graag door een onafhankelijke partij laat beoordelen. Kortom: we hebben alle disciplines in huis om uw systeem zorgeloos en optimaal te laten renderen!

Is uw interesse gewekt? Neemt direct contact op met een van onze adviseurs!