Waarom investeren in een zonnestroominstallatie?

Door te investeren in een zonnestroominstallatie verduurzaamt én verdient u. Doordat u uw eigen energiebron heeft, kunt u besparen op uw energierekening. Bijkomend voordeel is dat het plaatsen van zonnepanelen vergunningsvrij is. Ook kan de exploitatie van zonnepanelen voordelen opleveren bij de aanvraag van vergunningen voor extra ontwikkelings- en productieruimte. Daarnaast zijn er verschillende stimuleringsmaatregelen die uw rendement behoorlijk kunnen verhogen. Zo kunnen grootzakelijke ondernemers gebruikmaken van zestien jaar lang subsidie op de stroomproductie van uw zonnepanelen of subsidie op de CO2 die u met uw installatie bespaart. Ook indien u geen aanspraak kunt maken op subsidie, zijn er diverse stimuleringsmaatregelen waar u gebruik van kunt maken. Daardoor heeft u zekerheid op uw rendement. Ook wordt uw CO2-uitstoot lager, en daardoor draagt u bij aan een duurzame toekomst voor de volgende generaties.

Het is mogelijk dat u een aantal aanpassingen aan uw bedrijfspand of elektrotechnische installatie moet doen, voordat uw zonnestroominstallatie operationeel kan zijn. Deze kosten worden meegenomen in de rendementsberekening, daarmee heeft u een goed beeld van uw terugverdientijd. En de kans is groot dat u een gunstiger energielabel krijgt. Dit verhoogt de waarde van uw vastgoed.

De terugverdientijd van een zonnestroomproject ligt gemiddeld tussen de 4 en 8 jaar. U doet dus een langetermijninvestering, maar een zonnestroominstallatie gaat makkelijk 25 jaar mee.