Teun startte in 2015 Solisplan

Maak kennis met Teun

Onze oorsprong

Teun van Sinten hielp zijn ouders in 2011 al met zonnepanelen op hun bedrijfspand; het huidige hoofdkantoor van Solisplan. Zonne-energie was in opkomst, maar er was ook nog veel onbekend. Hoe werkt dat precies? Wat levert het op? Wat komt er allemaal bij kijken? Teun kwam er toevallig mee in aanraking en het greep hem direct. Vandaag de dag overwegen steeds meer eigenaren van bedrijfspanden en stallen zonnepanelen op hun dak. Maar ondanks we jaren verder zijn, is zakelijke zonne-energie nog zeker geen appeltje-eitje.

Teun startte in 2015 Solisplan: een plan voor de zon. Met zijn bouwkundige achtergrond en fascinatie voor zonne-elektrotechniek kwam hij er al snel achter: het lijkt eenvoudig, maar het is complexer dan je denkt: subsidies, constructies, materiaalkeuzes, verzekeringen, keuringen, enzovoorts. Met Solisplan perfectioneerde hij de techniek én het proces. Nu staat er een ijzersterk team met vergaande kennis en een ongelooflijke drive om zakelijke zonne-energie tot in perfectie te beheersen. Dit heeft tot een groot aantal tevreden klanten door heel Nederland geleid, welke in aantal en omvang blijft groeien. Van agrarisch tot industrieel vastgoed. Wie zonnepanelen op zijn bedrijfspand overweegt en het écht goed wil aanpakken, kiest dus voor Solisplan!

Proces en ISO-certificeringen
Stappen in het proces moeten op voorhand helder zijn, vinden we bij Solisplan. Zo kun je ze vloeiend in elkaar laten overlopen. In de sector van zonnepanelen zie je nog veel ad hoc-werk per fase. Iedere installatie heeft immers zijn eigen aandachtspunten. De ISO 9001 certificering is een extra bewijs dat we onze processen perfect op orde hebben. Dat betekent kortere doorlooptijden en geen verrassingen. Ook zijn we VCA** gecertificeerd, waardoor er bij iedere stap aandacht is voor veiligheid, gezondheid en milieu. Dit zorgt voor een veilige werkomgeving voor ons en onze partners.

Dankzij de passie voor techniek en bouw letten we ook op zaken die niet vanzelfsprekend zijn. Wist u bijvoorbeeld dat er veel kwaliteits- en prijsverschil zit in onderconstructies? En dat er speciale eisen gelden aan de installatie van zonnepanelen bij gecompartimenteerde bedrijfspanden? Wij weten hoe je voor, tijdens en na de installatie zaken goed moet regelen en organiseren.

Aan de bron
We zitten boven op de laatste ontwikkelingen. Zo nemen we deel aan de werkgroep SDE++ bij onze brancheorganisatie Holland Solar, zitten we in de werkgroep over Scope 12 met het Verbond van Verzekeraars, de werkgroep Zonne-energie van Techniek Nederland en delen we onze kennis en ervaring met Stichting Salvage en Brandweer Nederland.