Succesvolle SDE++ ronde
38 aanvragen, 26MWp

Van 5 oktober tot en met 11 november 2021 konden bedrijven SDE++ subsidie aanvragen voor hun zonnepanelen project. Solisplan heeft in deze periode voor 38 bedrijven SDE++ subsidie aangevraagd. Het vermogen van deze aanvragen is samen goed voor ruim 26MWp aan zonne-energie. Dit zijn omgerekend ongeveer 60.000 zonnepanelen.

Vanuit bestaande en nieuwe relaties kregen wij aanvragen voor SDE++ subsidie binnen. “Oorzaak hiervan is de intensieve samenwerking met onze partners” aldus directeur Teun van Sinten. “Door de succesvolle relaties die wij opbouwen, breidt ons netwerk zich steeds verder uit. Zo krijgen wij bijvoorbeeld aanvragen van onze bestaande klanten die een nieuwe locatie willen verduurzamen, maar ook via onze partners uit de energiesector. Uiteraard benaderen wij zelf ook bedrijven als wij merken dat de er een goede businesscase te behalen is.”

Kans op slagen
Met de overgang van SDE+ naar SDE++ subsidie is de aanvraagprocedure nog complexer geworden. Er zijn meer categorieën bijgekomen waarover het beschikbare budget wordt verdeeld, dus de kans van slagen hangt onder andere af van het bedrag waarvoor de subsidie wordt aangevraagd. Er geldt immers: hoe lager het subsidiebedrag, des te groter de kans op een succesvolle beschikking. Je wilt echter ook een goede business case. Daar onze jarenlange ervaring kunnen wij hier een perfecte inschatting van maken.

De nieuwe openstellingsronde voor subsidieaanvragen in juni 2022. Overweegt u subsidie aan te vragen voor uw project, dan nemen wij dit graag voor u uit handen!

< Terug naar nieuws