Solisplan wordt overgenomen door ELIX Group

Solisplan wordt overgenomen door ELIX Group

Sinds de oprichting in 2015 is Solisplan uitgegroeid tot een bekende speler in de markt van zakelijke zonnestroominstallaties in Zuid- en Midden-Nederland. Solisplan focust zich op de engineering en realisatie van zonnestroomprojecten en kenmerkt zich door een hoge mate van technische kennis en efficiënt georganiseerde bouwprocessen.

Met deze overname werkt ELIX verder aan haar missie om het Nederlandse bedrijfsleven te verduurzamen. Dit doet ELIX door middel van het ontwikkelen en realiseren van dynamische energiesystemen bestaande uit: energieopslag, energielevering, laadpleinen en zonnestroominstallaties.

De acquisitie zorgt voor een landelijke dekking voor de activiteiten van de ELIX Group en stelt de organisatie in staat haar groeiambitie te versnellen.

 

Dynamische energiesystemen met ELIX

Eigenaar van ELIX Group, Roel Lok, is enthousiast over deze stap:

“De acquisitie van Solisplan is een mooie stap in de groei ambities die wij als ELIX Group hebben voor de komende jaren. Solisplan is een geweldige aanvulling in onze groep en stelt ons in staat om onze inspanningen voor het slim verduurzamen van het Nederlandse bedrijfsleven te versnellen. Met Solisplan krijgen wij niet alleen een groep enthousiaste medewerkers erbij, maar ook zeer ervaren medewerkers op het gebied van zonnestroominstallaties. Wij zijn trots dat we samen met hun de goede naam die Solisplan heeft verder mogen uitbouwen.”

 

Cultuur sluit op elkaar aan

Teun van Sinten, eigenaar van Solisplan, is verheugd met deze stap voor zijn organisatie. De cultuur en bedrijfsvoering van Solisplan sluit perfect aan bij die van ELIX Group. Verder komen de visies van beide partijen over de toekomst overeen en vonden zij elkaar in de overname:

“ELIX past bij de cultuur die we met Solisplan hebben opgebouwd. Dit was voor mij essentieel bij een mogelijke verkoop van mijn onderneming. Daarom ben ik ook blij dat ik met ELIX de volgende stap heb kunnen zetten en de organisatie met gerust hart kan overdragen. De beide bedrijven, Solisplan en Zonnestroom Nederland, vullen elkaar uitstekend aan waarbij via ELIX de dienstverlening verder uitgebreid kan worden met bijvoorbeeld energieleveringen.”

De komende maanden blijft Teun betrokken bij Solisplan om te zorgen voor een goede overdracht. Kevin van Rooij, momenteel financieel directeur en 5 jaar werkzaam bij Solisplan, neemt geleidelijk de dagelijkse leiding over.

 

Energieopslag, laadpleinen en dynamische energie

ELIX Group biedt dynamische energiesystemen bestaande uit: zonnestroominstallatiesenergieopslag en laadpleinen. Door dit te combineren met dynamische energielevering en slimme aansturing, kan ELIX het integrale energiesysteem van bedrijven optimaliseren en rendabeler maken. Met de overname worden deze producten ook beschikbaar voor de partners en klanten van Solisplan. Daarmee kunnen we de rendementen voor hen nog verder verbeteren.

 

Voor vragen of voor meer informatie neem contact op met:


Solisplan
Teun van Sinten:
085-3031325
info@solisplan.com

ELIX Group
Roel Lok of Roy van den Bosch
085 303 17 21
solisplan@elix.nl