Is onderhoud van mijn systeem noodzakelijk?

Is onderhoud van mijn systeem noodzakelijk?

Veel bedrijven denken dat zonnepanelen het altijd doen. Helaas, dat is niet zo. Sterker nog, in de loop van de tijd kan het rendement drastisch afnemen. U zult het niet direct merken als één zonnepaneel in uw installatie ondermaats presteert. Zonnepanelen werken in een string en zijn dus serie geschakeld.  Het gevolg is dat het minst presterende paneel invloed heeft op de productie van alle zonnepanelen in dezelfde string. De gemiste opbrengsten kunnen na verloop van tijd dus aardig oplopen! Ook met een keertje reinigen ben je er niet. En in de loop van de tijd neemt de kans op schade of brand toe. Bijna 50% van de Nederlandse PV-installaties presteren ondermaats. Ook verzekeraars worden steeds strenger.

Met steeds meer zonnestroominstallaties in Nederland is het dus geen overbodige luxe om meer aandacht te besteden aan het rendement van uw systeem. Dat biedt overigens ook mooie kansen! Niet alleen door geavanceerde monitoring en solide technisch onderhoud, maar ook door slim financieel asset management haalt u alles uit de installatie. Goed beheer van uw zonnepanelen is dus veel meer dan schoonmaak en is er juist voor bedoeld om risico’s te beperken en uw installatie optimaal laten renderen, technisch én financieel!

Wij onderhouden zonnestroominstallaties met een Computerized Maintenance Management System (CMMS)?. Vanuit onze control room sturen we preventief beheer aan en plannen we de werkzaamheden binnen het MJOP (MeerJarig OnderhoudsPlan). Hiermee verschaffen we een helder beeld van de gezondheid van uw installatie en de acties en kosten van de voorliggende periode. Uiteraard reageren we onmiddellijk in geval van prestatievermindering.

Uiteraard bieden wij maatwerk, omdat ieder systeem uniek is. Door onze uitgebreide kennis en unieke systemen kunnen wij de data van uw systeem monitoren en verwerken in verschillende voorstellen. Zo kiest u voor het onderhoudspakket dat het beste bij u past. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw systeem optimaal rendeert!