Het vermogen om door te ontwikkelen

In gesprek met Robbert de Koning - Manager Uitvoering

Het vermogen om door te ontwikkelen

Robbert de Koning heeft Detailhandel MBO4 afgerond en daarna diverse banen als planner gehad. Uiteindelijk doorgegroeid waardoor niet alleen de aansturing van de afdeling planning maar ook andere afdelingen zijn verantwoordelijkheid werd. “In maart 2019 ben ik in contact gekomen met Teun. Hij zocht voor Solisplan een planner en ik heb aangegeven dat ik in mijn toenmalige functie geen uitdaging meer zag. Tegelijkertijd ook aangegeven dat ik er energie van krijg om andere aan te sturen en mijzelf verder te ontwikkelen in een groeiende organisatie. Dat sloot goed bij elkaar aan en daarom ben ik bij Solisplan begonnen.”

Op weg naar groei
“Solisplan groeide en groeit hard. Door de harde groei was er structuur nodig en bepaalde leiderschap om die structuur door te zetten. “Ik ben begonnen als planner en een half jaar later al naar voren geschoven om team uitvoering aan te sturen / leiding aan te geven. Ik had in het begin weinig kennis van zonnepanelen, daarin pakte mijn collega’s de verantwoordelijkheid wat betreft kennis samen met Teun. Hierdoor heb ik ontzettend veel geleerd in mijn beginperiode. Nu ben ik alweer bijna 3 jaar in dienst en heb ik mezelf hierin verder ontwikkeld.”

Continu doorontwikkelen
“De Solarbranche is een innoverende branche waar je continu naar proces aanpassingen moet kijken. Je moet doorontwikkelen. Als persoon door webinars, opleiding of cursus. En als organisatie.”

“Vooral in deze branche moet je up to date blijven. Anders loop je achter de feiten aan. Het is continu innoveren en vernieuwen. In mei 2019 toen ik startte bij Solisplan hadden we zonnepanelen van 320 Wp en nu zitten we op 445 Wp panelen. Zo zie je maar hoe razendsnel alle ontwikkelingen gaan”

Vol energie en met maximaal vermogen
“De afgelopen jaren heb ik – samen mijn mijn collega’s – het bedrijf mogen professionaliseren. Structuur aanbrengen, kwaliteit van het werk verhogen en de werkwijze verbeteren. We halen nu meer uit processen en personeel. Tijd wordt efficiënter ingedeeld. We benutten het vermogen.”

“We zijn vooral gaan kijken waar de pijnpunten zaten. Hoe werken de processen en waar kun je nog verbeteren? Vervolgens is een belangrijk aspect ook dat je moet praten, overleggen en communiceren. Het is goed dat alles bespreekbaar is en besproken wordt. Hierdoor zijn we samen klaar voor de toekomst.”

Vol energie en trots
“Ik krijg energie als ik (kleine of grote) wijzigingen kan aanbrengen in het proces, waardoor onze dienstverlening verbetert en we onze opdrachtgevers ontzorgen. We horen ook heel vaak van opdrachtgevers dat ze tevreden zijn over hoe het systeem er bij ligt. Dat maakt me trots.”

Ben jij zelf het zonnetje in huis?
“Het is lastig om jezelf zo te omschrijven, maar ik sta wel heel positief in het leven. En dat vind ik ook heel belangrijk. Er is al genoeg negativiteit. Met een gezonde dosis positiviteit kom je veel verder!”

Bijzondere hobby’s
Ik ben graag met mijn familie en vrienden samen waarbij we graag een terrasje pakken, naar een festival gaan of een dagje uit. Heerlijk! Daarnaast fitness ik iedere week en sla ik zo nu en dan een balletje op de golfbaan.