Diversiteit en een goede kop koffie geven de juiste energie

In gesprek met Youri Temmink - Accountmanager

Diversiteit en een goede kop koffie geven de juiste energie

Youri Temmink uit Sint-Oedenrode is 28 jaar oud en ruim 3,5 jaar in dienst bij Solisplan. “Na mijn studie Detailhandel aan ROC de Leijgraaf wist ik nog niet precies wat ik leuk vond. Na een aantal jaar in de horeca kwam de uitdaging van Commercieel Medewerker Binnendienst bij Solisplan op mijn pad. Dat was meteen een match. En leuk dat ik na 2 jaar door kon groeien tot accountmanager!”

Het gehele proces begeleiden
“Als accountmanager zijn wij betrokken van begin tot eind. We maken zelf de kennismakingsafspraak om de wensen in kaart te brengen. Daarna gaan we aan de slag om die wensen zo goed mogelijk in te vullen. Dat ontwerp koppelen we terug aan de klant met een uitgebreide offerte. Na akkoord kunnen we van start.” “We hebben geen binnendienst meer, dus je mag alles zelf doen. We ontzorgen de klant op allerlei vlakken. Het werk is daardoor heel divers.”

Kort op de bal
“Solisplan is geen grote stugge organisatie. We zijn met zo’n 16 collega’s en hebben
processen goed op orde. We kunnen onze klanten daardoor goed én snel van dienst zijn.”
“En het is maar goed dat we snel kunnen schakelen, want daar vraagt de markt nu ook echt
om. De hoge energieprijzen zorgen voor een nóg grotere vraag naar zonnepanelen. Ook zie
je dat er in de lente altijd meer aandacht is voor zonnepanelen. In de winter denken
bedrijven daar minder aan. En dat is eigenlijk zonde. Want als je aan het einde van de winter
de panelen plaatst, kun je daar in de lente én zomer van profiteren. Klanten hebben ook niet
altijd door dat de doorlooptijd, zeker als je ook subsidie wil aanvragen, al snel kan oplopen
tot een paar weken of maanden.”

Diversiteit zorgt voor energie
“Ik krijg energie van werkzaamheden die heel verschillend zijn en van andere werkplekken.
De ene keer achter de computer en de andere keer op bezoek bij een potentiële klant. Ik
hou van een gezonde mix tussen binnen en buiten werken.”

Ben jij zelf het zonnetje in huis?
“Dat zou je eigenlijk aan mijn collega’s moeten vragen. Ik ben nooit echt chagrijnig.
Misschien het eerste kwartier van de dag, maar na de eerste kop koffie ben ik eigenlijk altijd
vrolijk.”

Bijzondere hobby’s
“Ik speel (zaal)voetbal, padel en ik mountainbike regelmatig. Ik ben dus best wel sportief. In
het weekend ga ik ook regelmatig met vrienden op stap of bezoek ik een festival.”