DHL - Flight Forum

Eindhoven
8454
2748kWp
2020

DHL neemt 8.454 zonnepanelen in gebruik op Flight Forum Eindhoven

Op 5 maart heeft DHL op het dak van zijn distributiecentrum op bedrijventerrein Flight Forum in Eindhoven 8.454 zonnepanelen in gebruik genomen. Het bedrijf huurt het pand van vastgoedondernemer Erik van Acht. De zonnepanelen op het 18.000 vierkante meter grote dak wekken genoeg zonnestroom op voor 900 gezinnen. Wethouder Rik Thijs, eigenaar Erik van Acht en financieel directeur Kevin van Rooij van Solisplan schakelden officieel de zonnepanelen in.

SDE+
Van Acht tekent voor de investering van 2 miljoen euro in de zonnepanelen. In de 3 hallen slaat DHL goederen op die het voor ASML vervoert. De zonnepanelen zijn geplaatst met subsidie van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). Van Acht ontvangt de komende vijftien jaar een bedrag per opgewekte en aan het net geleverde kilowatt. Op die manier verdient de investering zichzelf in ongeveer zeven à acht jaar terug.

Rooise aangelegenheid
De installatie van de zonnepanelen is een Rooise aangelegenheid. Solisplan en Van Acht zijn uiterst tevreden over de samenwerking en hebben ondertussen meerdere projecten gerealiseerd, waaronder ook een vrij veld aan de Hoogstraat in Sint-Oedenrode.