Het waarborgen van veiligheid en duurzaamheid is essentieel

Het waarborgen van veiligheid en duurzaamheid is essentieel

Onderconstructie bij PV-installaties

In het domein van duurzame energiebronnen heeft zonne-energie zich opgeworpen als een betrouwbaar en duurzaam alternatief. Bij het plannen en uitvoeren van een succesvolle PV-installatie, speelt de selectie van de geschikte onderconstructie een cruciale rol. Het waarborgen van veiligheid en duurzaamheid is hierbij essentieel.

Veiligheid en duurzaamheid
Het veilig functioneren en de levensduur van een PV-installatie hangen grotendeels af van de onderconstructie die de zonnepanelen ondersteunt. Deze constructie vormt niet alleen een solide basis, maar moet tevens bestand zijn tegen winddruk en de optimale stand van de zon garanderen. Een weloverwogen keuze van de onderconstructie is dus van belang om het rendement van de PV-installatie te optimaliseren.

De verschillende daktypes
De keuze van de onderconstructie is nauw verbonden met het type dak waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd. Bij een schuin dak is automatisch de hellingshoek van de panelen al bekend, terwijl bij een plat dak misschien een kunstmatige helling gecreëerd moet worden om de hoogste opbrengst te realiseren.

Bij plaatsing op platte daken worden zonnepanelen onder een hoek van 10 tot 15 graden geïnstalleerd, afhankelijk van het type PV-installatie. Deze hoek biedt een goed evenwicht tussen de energieopwekking en efficiënt gebruik maken van de ruimte. Hierdoor wordt schaduwval op aangrenzende panelen geminimaliseerd, wat de beschikbare ruimte optimaal benut. Voor zonnepanelen op hellende daken wordt een systeem gebruikt waarbij de panelen worden gemonteerd in lijn met de dakhelling. Toch kunnen er verschillen zijn in de constructie, afhankelijk van het type dakbedekking en de oriëntatie van de panelen. Of het dak nu bedekt is met dakpannen of golfplaten, er is altijd een passende onderconstructie beschikbaar waar wij over meedenken.

Het kiezen van de juiste onderconstructie is een belangrijke stap in het proces bij het verwezenlijken van een efficiënte en duurzame PV-installatie. Solisplan biedt een breed scala aan onderconstructie-opties en kijk bij elke situatie met de experts naar de best passende oplossing voor het dak van jouw bedrijf!

 

Weten wat wij voor jouw bedrijfspand kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend informatie op.