Geen gedoe, wel subsidie!


Onze experts staan voor je klaar

Subsidie op zonnepanelen?

Wij regelen het!

Goed nieuws voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in de SDE++ subsidie voor zonnepanelen hun bedrijfspand: de opening van de aanvraagronde is verplaatst naar 1 september 2023. Dit geeft bedrijven de tijd om zich voor te bereiden en ons in te schakelen voor deskundig advies en begeleiding gedurende het proces.

Solisplan vraagt voor jou de zogenaamde SDE++ subsidie aan, wij hebben alleen enkele gegevens van het bedrijfspand nodig. SDE++ subsidie is een belangrijk onderdeel in de terugverdientijd voor jouw systeem. Met deze subsidie groeit uw rendement en zakt de terugverdientijd van uw PV-installatie aanzienlijk!

De SDE++ subsidie
Jaarlijks is er een openstellingsronde voor het aanvragen van SDE++ subsidie. De subsidie is bedoeld voor technieken die CO2 reduceren. Er wordt jaarlijks 8 miljard beschikbaar gesteld. De technieken die aanspraak kunnen maken op SDE++, krijgen maximaal 300 euro per ton CO2 aan subsidie.

De SDE++ is op een aantal punten anders dan de SDE+. Zo is er minder subsidie beschikbaar dan voorheen omdat deze over meerdere categorieën wordt verdeeld en de overheid strenger is bij het toekennen. Het aanvragen van de nieuwe SDE++ subsidie is complex en arbeidsintensief. Laat daarom de subsidie aanvragen door een gespecialiseerde partij! Wij weten precies hoe we dit voor u moeten doen. Solisplan heeft veel ervaring met het aanvragen van subsidies, waardoor de kans op toekenning veel groter is.

Help mij bij mijn aanvraag

Laat hier je gegevens achter

Geen gedoe, wel subsidie!

Ben jij ondernemer en wil je graag zonnepanelen laten plaatsen op je bedrijfspand?

Dan komt hier dus meer bij kijken dan alleen de daadwerkelijke installatie. Bij Solisplan begrijpen we dat. We nemen dan ook graag de aanvraag voor de SDE++ subsidie voor u uit handen. Deze subsidie is een belangrijk onderdeel in de terugverdientijden bovendien groeit je rendement. Dankzij onze jarenlange ervaring kun je dit met een gerust hart aan ons overlaten. Wij regelen het!

 

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe werkt het?

Het doel van de SDE++ is dat technieken die CO2 reduceren onderling met elkaar concurreren. Daarom zijn er een aantal nieuwe technieken toegevoegd die in aanmerking komen voor subsidie, zoals:

  • Aquathermie
  • Warmtebenutting uit champost
  • Industriële restwarmte
  • Geothermie
  • Waterstofproductie via elektrolyse
  • Daglichtkas

Later zijn er nog een aantal nieuwe technieken toegevoegd aan de SDE++. Denk daarbij aan geavanceerde biobrandstoffen, circulaire en biobased technieken en CO2-levering aan de glastuinbouw.

SDE++ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van de hernieuwbare energie en de marktwaarde van de geleverde energie. Dit noemen we de ‘onrendabele top’. Dit betekent dat de hoogte van de subsidie afhankelijk is van de hoogte van de energieprijs. Wanneer de energieprijzen hoog zijn, dan ontvangt u minder SDE++ subsidie, maar ontvangt u meer van uw energieafnemer. Als de energieprijzen laag zijn, dan krijgt u meer SDE++ subsidie, maar ontvangt u minder van uw energieafnemer.

Geen gedoe, wel subsidie!
Ben je ondernemer en wil je graag zonnepanelen laten plaatsen op je bedrijfspand? Dan komt hier dus meer bij kijken dan alleen de daadwerkelijke installatie. Bij Solisplan begrijpen we dat. We nemen dan ook graag de aanvraag voor de SDE++ subsidie voor u uit handen. Deze subsidie is een belangrijk onderdeel in de terugverdientijden bovendien groeit je rendement. Dankzij onze jarenlange ervaring kun je dit met een gerust hart aan ons overlaten. Wij regelen het!

Help mij bij mijn aanvraag

Gratis subsidiecheck

Komt mijn bedrijf in aanmerking voor subsidie?

Met zonnepanelen op uw bedrijfspand kun je flink besparen. Maar jij wilt graag weten hoeveel precies. Vul jouw gegevens in en je krijgt binnen 1 werkdag een subsidie- en besparingsindicatie!

Wij helpen je snel met:

  • Complete SDE++ subsidieaanvraag
  • Berekening energie- en kostenbesparing
  • Een kosteloos plan op maat
Meer over subsidie