Zonnepanelen voor Stabilo International

Het projectbureau van Stabilo International is in feite de technische beheerder van de beurs die hun klant organiseert. Uit ervaring is gebleken dat het de organisatoren een gerust gevoel geeft als dit deel bij Stabilo ligt. Samen met de beursorganisatie zorgen zij voor een soepel verloop van de standbouw op de beurs.

Stabilo International ontwerpt, bouwt en organiseert de stands voor een of meer exposanten op een beurs, of voor een hele beurs. Stabilo International beschikt over een netwerk van meer dan 250 freelance standbouwers, timmerlieden en elektromonteurs. Deze freelancers komen uit heel Nederland en zorgen ervoor dat Stabilo snel kan schakelen tussen verschillende grote en kleine projecten.

Naar de website van Stabilo

470.000 kWh per jaar 2017 SDE subsidie

De vragen van de klant

Stabilo International kwam met een hele interessante vraag bij Solisplan. Zij waren op zoek naar veilige investeringsmogelijkheden. Door te investeren in overcapaciteit van de eigen zonnepaneelinstallatie, profiteert Stabilo International optimaal van de beschikbare subsidie.

De Solisplan-oplossing

Samen met Stabilo hebben wij gekeken naar de overcapaciteit die we zouden kunnen realiseren. Het bleek mogelijk om wel tot 75% meer energie op te wekken, dan Stabilo voor eigen gebruik nodig heeft. De SDE-subsidie hebben we hiervoor samen aangevraagd.

Samen met Stabilo International kwamen wij tot de volgende oplossing:

  • Piekvermogen – 6 kWp*
  • Jaaropbrengst – 000 kWh** per jaar
  • 1880 zonnepanelen op eigen dak
  • 175% voorzien in stroombehoefte

De 75% extra stroom wordt door Stabilo terug geleverd aan het stroomnet. Hierdoor verdient Stabilo aan de investering die ze hebben gedaan in de grotere installatie. Uiteraard zijn hierover samen met Solisplan goede afspraken over gemaakt met de meetverantwoordelijke en de netwerkbeheerder.

Vanwege de subsidie hebben wij uiteraard gezorgd dat ook de installatie bij Stabilo voorzien is van het CertiQ-keurmerk.

*kWp = kilowattpiek.
Het Wattpiekvermogen op een zonnepaneel duidt het vermogen aan dat het zonnepaneel onder laboratoriumomstandigheden afgeeft. D.w.z. bij een instraling van 1000 Watt per m2 en een temperatuur van 25 gr Celsius.

**kWh per jaar = kilowattuur per jaar.
1 kWh = 1000 Wh. Het is een eenheid van energie. 1 kWh komt overeen met een gedurende één uur geleverd of verbruikt vermogen van 1000 Watt of 1 kW.

Background Image

Bekijk de volledige project video