Zonnepanelen voor Marvu

Marvu ontwerpt en realiseert transportbanden voor de voedselverwerkende industrie. Zij zijn expert in hun vakgebied. De bochten in hun transportbanden zijn eigen ontwerp en daarmee uniek.

In de vestiging in Sint-Oedenrode werken de ontwerpafdeling en productieafdeling onder een dak. De stroombehoefte van Marvu is dan ook redelijk hoog, omdat er in het pand niet alleen pc’s en kantoorapparatuur staan, maar ook productiemachines op krachtstroom.
Naar de website van Marvu

115.000 kWh per jaar 2017 SDE+EIA subsidie

De vragen van de klant

Marvu wilde graag 100% van het stroomverbruik uit eigen zonnepanelen halen. Zij wilden twee aansluitingen: een voor grootverbruik en een voor kleinverbruik. Marvu stapte op Solisplan af, met de vraag wat de kosten zouden zijn. Ook wilden zij graag meer informatie voor welke subsidieregelingen zij in aanmerking zouden komen. Hiervoor waren ze bij ons aan het juiste adres.

De Solisplan-oplossing

Samen met Marvu kwamen wij tot de volgende oplossing:

  • Piekvermogen – 121.77 kWp*
  • Jaaropbrengst – 115.000 kWh** per jaar
  • 451 zonnepanelen op eigen dak
  • 100% voorzien in stroombehoefte

De subsidieaanvragen (SDE voor grootverbruik en EIA voor kleinverbruik) heeft Marvu uiteindelijk zelf geregeld, na advies van onze experts. Wij gaven uiteraard begeleiding in de juiste timing en het op de juiste wijze aanleveren van de subsidieaanvragen.

Solisplan heeft verder voor Marvu regelingen getroffen om te zorgen dat de extra opbrengst in de zomer, het extra verbruik in de winter kan compenseren. Hiervoor gingen wij om tafel met de netbeheerder, de meetverantwoordelijke en de energieleverancier. Samen kwamen wij tot goede afspraken over de terug-leververgoedingen voor Marvu. Dit is in de zakelijke markt altijd maatwerk. Zo produceren de zonnepanelen bij Marvu onder de streep 100% van de eigen stroombehoefte op jaarbasis.

Tot slot hebben wij ervoor gezorgd dat de gehele installatie voorzien is van het CertiQ-keurmerk. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn betaald voor Marvu.

*kWp = kilowattpiek.
Het Wattpiekvermogen op een zonnepaneel duidt het vermogen aan dat het zonnepaneel onder laboratoriumomstandigheden afgeeft. D.w.z. bij een instraling van 1000 Watt per m2 en een temperatuur van 25 gr Celsius.

**kWh per jaar = kilowattuur per jaar.
1 kWh = 1000 Wh. Het is een eenheid van energie. 1 kWh komt overeen met een gedurende één uur geleverd of verbruikt vermogen van 1000 Watt of 1 kW.

Background Image

Bekijk de volledige project video