Zonnepanelen voor GymXL

GymXL is een grote turnvereniging in Amersfoort. De vereniging heeft twee eigen turnhallen, waar zowel vanuit de vereniging getraind wordt, als ook voor publiek leuke activiteiten mogelijk zijn. Denk dan aan kinderfeestjes met trampolinespringen, clinics voor scholen, wedstrijden en andere activiteiten.

Als toonaangevende gymnastiek- en turnvereniging in de regio zet GymXL zich in voor een veilig sportklimaat. Ze nemen de veiligheid van leden, vrijwilligers en bezoekers aan hun locaties zeer serieus.

Naar de website van GymXL

48.000 kWh per jaar 2017 SDE

De vragen van de klant

De vereniging GymXL kreeg in 2016 een nieuwe turnhal. Daarbij was met de gemeente afgesproken, dat GymXL zou zorgen voor zonnepanelen op het dak. Het doel was de sporthal 100% de eigen energie te laten opwekken. De bouw van de hal had echter het hele budget al opgebruikt.

Gelukkig nam GymXL contact op met ons. Na gezond financieel advies van ons, bleek het voor de vereniging het beste om de gehele installatie te leasen van Solisplan. Zo voldoen ze aan de eisen van de gemeente, zonder zich in de schulden te hoeven steken en operationeel risico te lopen.

De Solisplan-oplossing

Wij hebben het gehele traject voor Gym XL opgepakt. Dat begon ermee dat de kleinverbruik aansluiting op het net is verhoogd naar een grootverbruik aansluiting. Dit hebben wij gerealiseerd in overleg met de medeverantwoordelijke en de netwerkbeheerder. Hierdoor konden wij tevens de SDE-subsidie aanvragen. CertiQ-certificering is noodzakelijk om de subsidie te krijgen, vandaar dat ook daarvoor gezorgd is.

Samen met GymXL kwamen wij tot de volgende oplossing:

  • Piekvermogen – 30 kWp*
  • Jaaropbrengst – 000 kWh** per jaar
  • 190 zonnepanelen op eigen dak
  • 100% voorzien in stroombehoefte

De gehele installatie blijft eigendom van Solisplan. Gelukkig hebben we daarmee ook de hele installatie in eigen onderhoud. Zo zijn alle (technische) risico’s voor onze rekening en komt de vereniging niet voor vervelende verrassingen te staan. Dat is maar goed ook, want een vereniging heeft hier vaak minder reserves voor dan een bedrijf.

*kWp = kilowattpiek.
Het Wattpiekvermogen op een zonnepaneel duidt het vermogen aan dat het zonnepaneel onder laboratoriumomstandigheden afgeeft. D.w.z. bij een instraling van 1000 Watt per m2 en een temperatuur van 25 gr Celsius.

**kWh per jaar = kilowattuur per jaar.
1 kWh = 1000 Wh. Het is een eenheid van energie. 1 kWh komt overeen met een gedurende één uur geleverd of verbruikt vermogen van 1000 Watt of 1 kW.

Background Image

Bekijk de volledige project video